Alla böcker

Biografi av Ahmed Mohammed Alalawi

Författare, Abbas Alalawi, talar i boken om sin far och hans livligt och dynamiskt liv, full av lojalitet och patriotism, kärlek till människor, föräldrar och släktingar, liv som inte vet innebörden av förtvivlan och hopplöshet, som motstått de svåra förhållanden i Irak i allmänhet och speciellt i Najaf.
Fadern växte upp i armarna på Najafi gamla religiös familj och växte upp på de principer och värderingar som inte skiljar mellan människor, bedöma vetenskapens roll i uppbyggnaden sinnet, uppskattar goda ord och ger stor vikt vid kampen för familjen, folket och hemlandet!
Författaren berättar om hur hans far var den första människan i Najaf som skaffade en TV till sitt hem i 1958 och inte brydde sig om den orättvisa kampanjen monterades mot honom på grund av det. Abbas Alalawi berättar också om hur fadern skickade döttrar till skolor och barnen till daghem och sina ungar till Europa för att slutföra sin högre utbildning vid en tid då analfabetismen var ojämn i landet!
Vem läser boken vet att prosten kände faran för sekterism sedan, och betonade att det är ett hot mot enheten i flera enheter och det irakiska samhället spektra och färger! Läsaren kommer också att bli informerad om den praxis som betonar sambandet mellan dekanens beteende och tillvägagångssätt i verkligheten mot de principer han trodde på.
I boke läser man om Ahmed Alalawis verksamhet i handel och finans och om det entusiasm och djärvhet som han hade. Han skapade flera relationer med stora handlare och olika myndigheter samt utländska företag.

Efter 1958 hjälpte Ahmed Alalawi med andra att att öppna stora möjligheter framför den irakiska industrin. För det ända mål reste han till många europeiska länder och träffade viktiga personligheter.
Författaren avslutar den här boken med en tragedi som slog hans fadern.

Boken: Biografi av Ahmed Mohammed Alalawi.
Författare: Abbas Alalawi.
Språk: Arabiska.
Ämne: Biografi.
Utgiven: April 2017.
Omslag: Häftad.
Upplaga: 1.
Antal sidor: 135.
Format: A5.
Vikt: 273 gram.
ISBN: 978-91-979423-4-8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *